Thursday, 17 August 2017

Vitamin : Flavettes pilihan hati


Assalamualaikum ...


Kite nak share pasal pengalam lalu , kite asyik sakit lepas beranak no 2 . maklumlah khasiat dan segala sumber protein dah di amek oleh budak kenit tu ... So ade orang suggestkan amek vitamin C .

Mula-mula tu takut jugak nak amek sebab bayangkan macam vitamin C shaklee ... tapi bile pergi watson and cari-cari terbekenan pulak yang ni , maka kite beli lah untuk percubaan ..


Dalam kotak ni ade 3 botol kecik yang macam sebelah die , satu botol tu ade 10 tablet , maka 3x10 ade 30 tablet cukuplah untuk sebulan .. sebab die mengandungi 1000mg ... dah 3 bulan amalkan . Alhamdulillah syukurr , kesihatan baik jarang sakit , kulit badan pon okey .. Try la u olls :) .. harga ni RM 40+ .. yang ni jenis larutkan dalam air lepas tu minum ...


Bile dah abes nak g beli lepas tu salah amek , hahahaha .. amek kaw kompiden lebih kan .. maka habeskan lah sampai habes baru beli baru , Salah amek sebab kite memang nak cari yang isap ni , nampak yang ni terus sambar tapi tak perasan pulak die punye tu 250mg sahaja , kurang kan tu yang alaahaii sayangnya .. harga die RM 20+ .. Yang ni jenis kemam / Isap . kite lagi suka isap/ kemam ni .. amek di pagi hari yee sayang-sayangku sekalian ... yang ni ade 60 biji tapi makan 2bijik sehari .. cukuplah untuk sebulan ...  


Love,
17 08 17

#ShoppingOn9 : Beli Baju Sale lepas Raya

Assalamualikum ...

Fuhhh fuhhh sape yang baca ni doakan kite ni cepat insop . hahaha . aduii terjebak dengan sale lepas raya ni mak mak uii . awat sale melambung-lambung macam ikan kembung ni haa ... 

Sale pulak bukan setakat turun RM 20 RM 10 , turun banyak wooo ... So kali ni sis terjebak dengan ShawlPublika , semua orang tahu kot ShawlPublika harga memang kebabomm kan .. Harga die beratus-ratus yang kite kerja kerani cabuk tak mampu memiliki . huhuhu .. so die buat sale memang kebabomm meletop . so i is pon ape lagi grab sebelum terlepas .


Berkenan betul tengok baju ni , and thema wedding kazen bulan 11 nanti warna maroon so ape lagi kite pon grab la ... mintak PS belikan  . Harga Asal RM 459 , mase sale jadi RM 250 .




* abaikan anak i is yang duduk menyibuk tuh k *


Yeahh dah selamat tiba dalam masa beberapa hari saje ... kualiti okey , kain okey tak panas , cuma takde zip depan untuk breastfeed .. Terima kasih PS saye .. Minat jugak pattern Kareena , tapi erkk pikir 10 kali kalau beli banyak-banyak .. 


Ni Kareena . Comel kan .. 

Lepas tu kite beli LeeyanaRahman punya baju jugak ... Pon macam biasa kirim PS kite ... 


Harga Asal : RM 279
Harga Sale : RM 179
Colour : Deep Purple

Harga Asal : RM 329
Harga Sale : RM 229
Colour : Soft Peach


Sampai sekali dengan SP punya baju jugak . Tapi yang kaler Soft Peach tu dah sold .. So ade 1 ni jek . Soft Peach tu nak buat wedding kazen jugak ikut thema wedding .. Wedding kazen bulan 2 tahun depan . hahaha . awal-awal dah kene beli . Padahal yang Poplook punya tu boleh aje buat wedding sebab tak pakai lagi . Saje tangan gatai . :P

Lepas tu terlalu lalang pulak sale Cattleya ni haa .. mengancam betul baju-baju die ... So bukak online web die cattleya couture maka oder lahh  :P


Brocade - Gemma

Harga Asal : RM 299
Harga Sale : RM 179
Colour : Soft Yellow



Salmah Peplum 2.0

Harga Asal : RM 229
Harga Sale : RM 154
Colour : Apricot


Selang 1 hari lepas oder tu dah selamat sampai ke tangan kite .. Alhamdulillah kain puas hati , lawa sangat Gemma ni taw . Rasa macam nak kunyah-kunyah ... Baju Salmah Peplum tu pon kain okey takyah gosok jenis kainnya ... Saje beli untuk raya haji nanti atau besday Double FI nanti nak pakai :P . Cuma baju Gemma tu agak kepanasan sikit la sebab jenis kain Luxury Brocade macam jenis kain keras tu ... Kalau Salmah Peplum jenis kain Heavy Polycrepe tak panas sangat . Baju Salmah peplum kite tak snap pic pulak :( .. Tapi seriesly memang puas hati beli baju jenama Cattleya .. First time nak cuba .

Berbaloi rasa beli baju masa sale , harga mendadak turun . kebetulan masa tu semua butik tengah sale .. yelaa baju untuk Raya Haji comming soon kan ... Tapi Baju Leeyana Rahman deep purple tu kite jual dengan adik kite .. hahaha .. lawa pulak adik kite pakai :)

Total kerugian : RM 795 - RM 179 = RM 616

Orang nampak kite shopping orang ingat duit banyak . Sebenarnya kite memang banyak duit pon , sakit hati taw kadang-kadang bile orang cakap macam tu .. Alhamdulillah duit ade maka beli dari buang entah ape-ape . Lagipon duit Bonus mase nak Raya hari tu tak abes lagi . Pergi Langkawi duit tabung , duit bonus kite tak usik pon taw dekat Langkawi ... Kekadang nak jugak buat luahan rasa tapi rasa macam membazir pulak ..

Yang penting aku shoping pakai duit aku and tak mintak kau ! paling-paling pon aku mintak laki aku !!! :P Sekian

Budak kaki shopping ,

Monday, 14 August 2017

#Besday : Firhad Irsyad_3 & Farhaan Irfaan_1

Assalamualaikum ... 

Sabtu baru-baru ni kite ade buat majlis kecil-kecilan iaitu majlis hari lahir anak bujangs kite & majlis yassin serta doa selamat sekali sempena adik kite nak UPSR , doa selamat untuk rumah baru & untuk anak-anak .

Alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar .. Cuaca pon tak hujan tak panas sangat .. ALhamdulillah .. terima kasih pada yang terlibat untuk memeriahkan majlis .. pada yang sponser segala-galanya tu terima kasih tak terhingga .. semoga Allah balas kebaikkan kamu semua .. 


deco by kite , tampal bellon abah yang buat :P


ais krim goyang by Abg Long



juadah yang terhidang

nasi ayam
mee goreng by MIL
hot dog goreng
brownies by SIL
agar-agar laici
sirap bandung




goodies untuk kanak-kanak ^_^



goodies untuk orang bacaan Yassin



Alahmdulillah ramai yang datang baca Yassin ^_^


kek by Izzarracakehouse 
area permas jaya


no phone n IG beliau .
3 tahun buat besday tak penah tukar orang lain ^_^








upacara membuka hadiah di lakukan keesokkan hari sebab firhad lepas majlis jek dah ketiduran akibat kepenatan yang melampau-lampau . haha



3 tahun , 3 kali sambut , kedudukan ummi & ayah still sama 


Trobek 3 tahun lepas punya cerita .. saat nak melahirkan Muhammad Firhad Irsyad

Terima kasih semua , terima kasih kedua-dua family , ipar duai adik beradik , kawan-kawan , sedara mara & jiran-jiran atas kunjungan kalian ke Teratak Qaseh Pipie & Mierul & memeriahkan majlis anak-anak teruna ... 

Untuk abang Firhad Irsyad , jadi anak yang soleh yang taat pada perintah Allah pegangan agama Islam yang kuat . semoga abang berjaya dunia akhirat di beri kesihatan yang berpanjangan ... & semoga abang boleh jaga adik-adik , jadi abang yang bertanggungjawab . senangkan hati ummi & ayah bile besar nanti ..

untuk adik Farhaan Irfaan , jadi anak yang soleh , yang taat pada suruhan Allah , pegangan agama Islam yang kuat . semoga adik berjaya dunia akhirat , di beri kesihatan yang berpanjangan & adik yang baik untuk abang dan adik yang akan datang nanti ..jangan suka buli abang okey !

" Semua orang sayangkan kamu berdua "

Love,
Ummi kalian

Wednesday, 9 August 2017

#ShoppingOn9 : Poplook.com Part 3

Assalamualaikum ...

Cerita ni dah lama , tapi baru nak upload , rasanya dah berbulan-bulan baju pon dah banyak kali pakai buat g kerja ..

Kite suka design Poplook sebab selesa  and kualiti kain die okey harga pon mampu memiliki ...


Edana Dip Chiffon - Black
RM 72


Francine Blouse - Lilac & Blue Black
RM 54x2 = RM 108


ini lah baju yang sampai ^_^


Edana Dip Chiffon


Francine Blouse - Blue Black , kaler purple takde pulak gambarnya

Sempena nak raya and tengok ade sale maka kite pon shopping lagi  
Bryony Lace Applique Embellished Blouse - Pink jacquard
RM 112
RM 89.60

Shivani Lace Sleeve Bow Blouse - Navy
RM 102
RM 61.20


Sampai sehari selepas oder sebab tu suka dengan Poplook , service pantas kilat .


Baju Shivani Lace Sleeve Bow Blouse ni je dah pakai , yang lagi satu belum lagi .

WishList Poplook



Baju dah ade cuma baju ni pon tak pakai lagi . hohoho . nak tetas dekat "dat" belakang tu ha sebab ketat tang pinggang yang lain semua okey . kalau pakai jugak macam sarung nangka .. hahaha .. So nak beli kainnya tu sekali tengok dah sold dah keluaran lain . maklum la bajunya premium Raya 2015 ... Maka nak beli kain ni haaa .. 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
V



Joevyn Matte Sequin Skirt 
RM 136



Winnie The Pooh Glitter