Thursday, 31 March 2016

#Baby Stuff: Napkin Baby

Assalamualaikum u'olls ..... 

Hari ni kite nak share pasal kepentingan Napkin dekat new mommy atau yang dah penah jadi mommy . Pada kite ianya satu kepentingan , sebabnya ia boleh di jadikan :

* Bedung untuk baby 
* Blanket @ selimut 
* Alas tilam 
* Towel / Topi 
* Bantal
* kain lap

So pada kite napkin ni memang penting sangat-sangat , lagi-lagi bile dalam pantang , kite suke pakai untuk lap lelehan susu yang meleleh-leleh . Alhamdulillah kite dalam pantang mase Firhad memang susu membuak-buak erti kate lain siap memancut-mancut .

Dan kain lap ni jugak boleh di gunakan untuk lap jeluak/muntah baby , dia besar so senang . Pada kite kalau sapu tangan tu macam tak puas sangat untuk lap .

Masa Firhad dulu kite beli jenama Fiffy ade 10pcs harga dalam RM 20 lebih tak silap sebabnye kite beli masa tu corak punye design kite tak suke pulak tengok yang tak ade corak tapi die ade dua corak 5pcs corak lain dan 5pcs corak lain, lepas tu ade satu kali tu tengok butik Anakku corak doraemon & kepala mickey memang cantik dan menarik tapi harga napkin anakku mashaAllah mahal jugak ade 8pcs je .

Dan satu hari tu sebelah opis kite ade expo baby kecil-kecilan , ade brand "Cuties Disney" memanglah kite minat sebab corak Pooh ade . Tengah survey-survey nak beli ape tetibe nampak napkin corak Pooh so ape lagi memang grab . 8Pcs Rm 28 .

Nampak tak ketamakan kite .. hahaha siap ade 18pcs napkin kau !! tapi kite bagitahu hasben yang Pooh tu untuk buat jalan-jalan . yang Fiffy tu dalam rumah jek . ngeh ngeh ngeh !!

So sekarang kite nak buat perbandingan antara Jenama Fiffy & Disney Cuties tuh .


Jenama Fiffy 5pcs


Jenama Fiffy 5Pcs 


Disney Cuties 

Jenama Fiffy - kain die sangatlah tak berkualiti , jahitan tepi die tu boleh pulak koyak-koyak waluapon baru je pakai beberapa bulan , dan kain die memang jenis lembut tapi tak berkualiti . kalau kite berus terus kainnye rosak . So pada mommy-mommy semua kite reject dah brand nih !

Jenama Disney Cuties - Kain die sangat berkualiti , tebal dan tak mudah rosak . sampai sekarang kite masih guna napkin nih . basuh macam mana pon kain die still okey . 

memandangkan abang Firhad dah pulun semua napkin dia , so bakal adik dah tak ade napkin , sebab Firhad sampai sekarang always dengan napkin . Jadi kite buat keputusan nak beli napkin Pooh tu lagi .. Hihihi ...

To mommy-mommy kalau nak beli napkin pastikan yang boleh u'olls rasa kainnye , sebab masa yang fiffy tu time expo kite beli so takleh nak rasa kainnye . Lagi-lagi if mommy-mommy pakaikan untuk diapers baby , mesti nak kain okey kan .. okey itu jek nak story , tak penting pon sebenarnye tapi kite saje je kot-kot ade yang nak survey penting ke napkin ni ... hihihihi .. 


Salam Sayang ,

2 comments :

  1. disney cuties ni yg dlam kotak tu ke?

    ReplyDelete
  2. Napkin yg sis pakai ni saiz kcik ke?...sy cnfius kalo ikot bjet mmg dh survey cm sis beli ni...tp de yg prtikai tntg besar nye tu (dlm cm)....mohon pencerahan...

    ReplyDelete

Winnie The Pooh Glitter