Tuesday, 23 January 2018

SkinCare : Produk merkuri paling bahaya kite pakai

Assalamualaikum ... 

Harini kite nak share pengalaman kite pakai skincare Tabita u'olls ... Maaf pada founder Tabita atau sesiapa yang jual skincare tabita .. Kite just nak share ape yang kite alami dan makan diri sendiri ... 

Kite terpengaruh sangat-sangat dengan testimoni mereka-mereka yang terjebak pakai Tabita , maklumlahh nak jugak flawless dalam masa beberapa hari tuh kan ??? Hahahaha .. kite pakai tabita masa tahun 2015 . masa ni memang tengah trend die . beli dengan harga RM 90 .. kite ade share jugak pengalam dekat sini skincare-pilihan-hati tapi tu tak details sangat ..


Series , masa pakai memang nampak muka okey u'olls , putih and then jerawat pon tak naik .. series memang da rasa seronok beronok-ronok sangat .. And then .... kite pon keluar berjalan di tengah matehari yang memancar (gituh) tetibe muka perit taw . merah-merah dekat pipi kite . lepas tuh jangan cakap la muka memang nampak nipis sangat-sangat . Ramai yang tegur sebab nampak kesan muka kite tu sangat-sangat teruk ... and thennnn kite di sahkan mengandung c dobot tu maka kite google produk ni tak di galakkan pakai masa pregy . and kite tanya orang yang jual pon die kate tak boleh pakai ketika mengandung ... maka this produk kite lemparkan di tong sampah hahaha .. sebab kite baru tersedar dari lamunan bahawa kalau produk okey opcozlah boleh jek pakai walaupon pregy .. kite pakai produk tabita ni tak sampai 3 bulan . tapi memang nampak la krim malam and siang die tu melekit .. owh !! merkuri sangat-sangat u'olls ... produk yang u olls nak tahu ade merkuri ke tak iaitu muka kite nipis macam terhakis semua kulit-kulit muka tu hah , pedih , perit and then bile kite stop jerawat mula la muncul sebenarnye die muncul sebab merkuri kat muka kite dah takde so die naik dengan membiak-biaknya ... 


Keratan akhbar tahun 2016

And kite pon try pakai eyqa skin sekarang mungkin dah tukar nama kite tak sure ape dah namanya tapi kite still kawan dengan founder die . kite pakai ni pon stop jugak sebab masa mengandung tu muka kite teruk sangat-sangat jerawat nya . kite pakai bape bulan jugak tak sempat nak habes 1 set tuu :P 

ANd kite kembali dengan SAFI .. Ya SAFI lah paling elokkan muka kite and kite rasa tu lah paling selamat untuk guna , daripada produk putih 3 hari 7 hari . Allahhuu sayangnya kulit mukaa ... Dah selamat bersalin kite terpakai satu skin care ni tapi lupa nama tu pon kejap jek kite pakai .. lepas tuh kite terus berkenan dengan Mary Kay Skincare :)

Alhamdulillah dah nak hampir setahun dengan Skincare Mary Kay :)

Maaf lah , kite cter berdasarkan pengalaman kite , sayangilah kulit muka u;olls . macam kite mase guna produk Tabita tu kite tak mengkaji pon produk tu dari mana , sape yang buat produk tu ape bahan-bahan yang terkandung .. semua produk lah kite tak kaji . melainkan produk SAFI jek kite tahu dari mana . Lagi satu mengkaji la pasan kandungan bahan-bahan yang terkandung tu .. produk-produk merkuri ni mane ade tulis kandungan bahan-bahan di gunakan ... die just botol semata-mata .. ape yang penting sabun bile berbuih banyak tu tak elok u 'olls .. krim malam o krim siang patutnya tak melekit taw .. toner pulak kalau boleh takyah lah pakai bertoner-toner yang entah ape-ape sebab die lah yang menghakis kulit muka kite .. baca kandungan bahan-bahan dalam toner tu . kalau kat botol tak de tulis ape-ape maka buanglah ke tong sampah .. hihi ...produk yang elok harga murah ?? ermm .. jaga-jaga ... Kulit muka kite ni satu-satu anugerah Allah yang tak ternilai , jika kite tak menghargai sape lagi yang patut hargai ?? Sayangi kulit muka u'olls ... jangan nak cantik dengan cepat sangup rosakkan kulit muka .. eiuww ... mengelupas sana , mengelupas sini . bile duduk di terik matehari muka pedih-pedih kemerah-merahan , ingat lawa ??? opss !

Love,

Tuesday, 16 January 2018

Mary Kay : December & January Sale by Pipie Azaty

Assalamualaikum ...

Haii u'olls , todays nak story pasal kotak rezeki yang selalu sampai (selalu ke) tak la selalu tapi sebulan sekali dua kali sampai .. hihihi ... Alhamdulillah sejak jadi BC Mary Kay ramai jugak yang oder and nak mencuba produk Mary Kay ..


ini lah selalu di panggil kotak rezeki 


december oder untuk kesayangan & diri sendiri jugak .. 


sample untuk free gift & untuk cust try produk Mary Kay

November punya Free Gift dari company lupa nak amek gambar ..
Tapi tu kebanyakkan untuk Customer yang oder Free Pouch Beg ^_^


second batch untuk kesayangan pada bulan November



oder untuk bulan January 2018 pulak .
Alhamdulillah syukur .. 
terselit jugak untuk diri sendiri sebabnya reward untuk senidri


Free Gift dari company .
tak sabar rasenya nak dapat Free Gift dari ESSD & SD me ^_^ 


Second oder untuk bulan January 2018 .
syukur Alhamdulillah ..

Berminat nak tahu tetang skin ? kecantikkan ? tentang bibir dan perjagaan mata bolehlah whatsapp Pipie taw taw taw ..  017 7046210

Love,

Monday, 15 January 2018

Review : Planner 2018 dari Plannerhut

Assalamualaikum ...

Harini Cik Pipie nak share pasal Diari atau buku atau ape-ape jek lah berkaintan dengan penulisan .. Cik Pipie nih baru tersedar dari lamunan yang adenya sebuah buku diari tahunan yang sangat comel , unik and islamik pulak tuh .. So pada yang mencari-cari sempat lagi rasanya untuk cuba beli and must try this book .





Untuk tahun 2018 nih , die ade tiga kaler yang available , opcoz Cik Pipie pilih PINK !!! .

Okey ni yang kite dapat , die dalam kotak . Ade :

💝 notepad A6
💝 planner colour
💝 stiker
💝 magnetic bookmark



Notepad die , cantik kan . ade calendar sekali . senang nak letak dalam handbeg ^_^



💝 Kata-kata indah yang ade dalam planner . 
setiap bulan kata-kata die berubah-ubah . dan kata-kata sangat-sangat unik ^_^
💝 ada untuk saving kita per weeks

💝  Tracker tu terpulang u'olls nak buat ape
macam pipie , pipie update time period

💝 monthly expenses
💝 my bills
💝 my rewards & goals
💝 my fitness/workout plan


belah belakang ade untuk special Ramadhan
yang ni khas untuk 
💝 activities sepanjang ramadhan
💝 jadual yang boleh berpuasa (puasa ganti , puasa sunat)
💝qadha 
💝 my ibadah & surah-surah dalam Al-Quran


💝 Sepecial untuk Ramdhan iaitu menu ramadhan , boleh la catit


💝 stiker yang cute miut ..

Macam-macam lagi yang u'olls boleh tengok dalamnya , boleh follow IG Plannerhut , u'olls boleh usha-usha video , gambar-gambar tutorial yang ade dalam IG tuh .. Sesuai sangat-sangat untuk orang yang suka menulis and memang jenis asde saving ade rase nak tengok perubahan tiap-tiap tahun macam pipie suka buat :P


Macam pipie , pipie suka menulis . tengoklah buku-buku pipie .. so bile ade planner ni boleh letak dalam satu buku jek kot (tu pon ade kot lagi ). buku-buku ni lah pipie akan rujuk tiap-tiap tahun . ape yang pipie keluar and masuk duit ...

Tahun 2017 adelah tahun membazir pipie :P , tahun ni nak saving kaw-kaw and nak target sampai boleh jadi ape yang inginkan :)

Okey ni jek yang pipie nak share dengan u olls .. memang berbaloi-baloi dengan harga macam ni dapat banyak benda and hasil sangat puas hati :) . tahun depan (cepat betul berpikir) boleh la beli lagi :P

Love,

Friday, 12 January 2018

Review : Make Up Beg Travel

Assalamualaikum ... 

Haritu kan besday Cik Pipie , Cik Pipie dapat hadiah dari mentor cik pipie beg make up travel kan . So haritu dah try masukkan barang dalam beg make up tu and puas hati sebab banyak barang boleh masuk dalam tu .. Yeahhh sukaa. sukaa. sukaa.


Ini beg nya . sebenarnya beg nih kan boleh buat beg lunch taw :) . Tapi entah kenapa kepala otak ni buat beg make up . hahaha . My mentor pon kate die hadiahkan sebab comel n unik and die tahu kite suka barang comel-comel , so die hadiahkan kite .. mahal jugak harganya .


Bahagian atas kite letak brush , mascara , lipastick , eye shadow , eyeliner , contour , brow pencil , brow gel , and benda kecik-kecik yang senang nak cari if masukkan dalam beg ni . 


bahagian bawah kebanyakan skincare kite , serum , night & day solution , cc cream , liquid foundation , powder foundation , mineral powder , soothing eye gel , sun protector spf , eye make up remover , softener ,serum make up drX , finishing spary , mintak wangi . kebanyakkan barang semua dari mary kay . yup ! kite jual and kite fully pakai produk die . dari skincare , make up & body semuanya dari Mary kay :)

memang suka beg ni , sedang molek jek and banyak barang boleh bawak masuk . so terima kasih pada my mentor walaupon beg lunch tapi buat beg make up . hahahahahahaha :P ...

Love,

Thursday, 11 January 2018

Mary Kay : Lipstick & Lip Liner Mary Kay

Assalamualaikum ...


Produk make up paling laris adelah Lipstick Mary Kay ? kenapa Cik Pipie kate sebegitu ? sebabnya Lipstick Mary Kay lah paling ramai oder . and Cik Pipie pon tiap-tiap bulan akan submit oder Lipstick Mary Kay untuk customer kesayangan Cik Pipie ^_^ ..

Lipstick Marykay ade 5 jenis lipstick yang berbeza u'olls , antaranya :

💕 Semi gel Matte Lipstick (Paling Laris)
💕 TD Lipstick
💕 TD Sheer Lipstick
💕 Creme Lipstick
💕 Nourishine Lip Gloss

mari kita kenalpasti jenis-jenis lipstick Mary Kay :


1.Gel Semi Matte Lipstick 


  • Tidak mengeringkan bibir
  • formula yang lembut seumpama baldu
  • memberi kesan fokus yang lembut pada bibir
  • tidak mengeringkan bibir
  • menutupi masalah bibir gelap @ tona tidak sekata


Ada 8 kaler yang u'olls boleh pilih mengikut citarasa .

💝 Powerful Pink
💝 Always Apricot (paling laris)
💝 Bashful You
💝 Mauve Moment (paling laris)
💝 Crushed Berry
💝 Midnight Red
💝 Poppy Please
💝 Rich Truffle

2.True Dimension Lipstick


  • licinkan garis halus di bibir, so bibir akan nampak healthy
  • ada 2 ramuan anti-aging yang boleh mempercepatkan penghasilan kolagen dan kekalkan tahap lembapan bibir


Ada 12 jenis kaler yang u'olls boleh pilih mengikut citarasa :

💝 Tnagerine pop
💝 Rosettle (paling laris)
💝 Sizzling Red
💝 Coral Bliss
💝 Firecracker (paling laris)
💝 Colour Me Coral
💝 Nature Beaute
💝 Wild about Pink
💝 Citrus Flirt
💝 First Blush
💝 Sassy Fuchsia (paling laris)
💝 Pink Cherie

3.True Dimension Sheer Lipstick




Ada 4 jenis kaler yang u'olls boleh pilih mengikut citarasa :

💝 Artic Apricot
💝 Sparkling Rose
💝 Flamenco Red
💝 Magenta Chill
4.Creme Lipstick

  • Tahan lama
  • berkrim
  • teksture ringgan
  • melembapkan bibir
  • warna kekal sepanjang hari
  • warna yang sekata




Ada 5 jenis kaler yang u'olls boleh pilih mengikut citarasa :

💝 Pink Passion
💝  Red
💝  Toffee
💝 Sunset
💝  Apple Berry


5.Nourishine Lip Gloss

  • membuatkan bibir lebih kelihatan menawan dan seksi
  • mengandungi rangsangan kelembapan segera supaya bibir di perlihara dan terhidrat
  • mengandungi pomegranate sterol - pelembp ini kaya dengan lipid yang meningkatkan penghidaratan dan menguatkan penghalang kulit
  • mengandungi kompleks antioxidant - melindungi , menengangkan & melicinkan bibir
  • mengandungi vitamin E dan Vitamin C.


Ada 8 jenis kaler yang u'olls boleh pilih mengikut citarasa :

💝 Pink Wink
💝 Berry Dazzle
💝 Rock n Red
💝 Sparkle Berry
💝 Shock Tart
💝 Fancy Nancy
💝 Pink Parfait
💝 Pink Luster
Lip Liner


Ada 4 jenis kaler yang u'olls boleh pilih mengikut citarasa :

💝 Red
💝 Rose
💝 Berry
💝 Coral

Berminat ?? Boleh Whatsapp Cik Pipie di 017 7046210 ^_^ . Nak try lipstick ni pon boleh , boleh lah kite ber-skincare class dengan u'olls :) 

Love,

Beauty Consultant Mary Kay

Wednesday, 10 January 2018

Mary Kay : Kelas ESRS Mary Kay

Assalamualaikum ...

Dah lame pergi baru ade mase nak stori pasal kelas ESRS Mary Kay , setiap BC perlu datang kelas ESRS Mary Kay ni untuk faham tentang Mary Kay ...

kelas ni kite datang pada 18 november 2017 , 2 minggu lepas jadi BC Mary Kay ..



on the way ^_^ ,
anak-anak parking rumah ma abah , ade adik-adik jagakan dorang
hasben bizi betulkan kereta time tuu 







Gambar beramai-ramai tengelam kami , maka kami amek 4 ketuii jek .. 



after 2 weeks kami dapatlah :

→ voucher RM 200 
→ Lipgloss
→ Pin ESRS
→ Daily Planner





Beauty Consultant,
218280

Winnie The Pooh Glitter