Sunday, 17 September 2017

Don Hu Jurassic Park Muar - Dinosaur

Assalamualaikum ....

Hari Ahad 10/09/2017 minggu lepas kami anak beranak ke Muar , tujuan die nak bawak abang & adik kenal dinosaur . Pernah beli yang mainan tapi dorang mestilah ingat dinosaur tu kecik gitu jek kan , maka kami bawak dorang kenal dinosaur ni besar mana .

Sebenarnye viral dekat FB pasal tempat dinosaur ni , dah lama viral die tapi kite & hasben baru la kelapangan nak bawak anak-anak pergi .. 

Dalam pukul 1.30 petang kami gerak dari rumah Taman Rinting , sampai sana dalam pukul 3 lebih petang .. Kite orang ke sini memang guna waze jek senang . Turun tol Pagoh lepas tu baru pasang waze ... Masa kiteorang sampai ni kebetulan dengan lawatan budak tadika memang ramailah kanak-kanak .. 



Tutup hari Rabu .. :)


Abang buat bunyi dinosaur , dinosaur die berbunyik okeh .


Abang buat gaya dinosaur jalan pulak .





















Dekat dalam adee jual mainan ye hemak-hemak & bapak-bapak ,
harga setiap dinosaur ade murah ade mahal . 
Biaselah kami mesti kena paw dengan abang Firhad :P


Bawak balik dua ekor dinosaur ni dekat rumah .
setiap satu RM 30 .
dinosaur ni bergerak & boleh keluarkan telur .

Sesiapa yang berdekatan boleh lah bawak anak-anak , tempatnye simple jek , masuk pon percuma .. kami datang dari jauh-jauh pon tengok alahaiii macam gini jek rupenye , tapi bolehlah untuk bagi anak-anak kepuasan , abang memang excited , start keluar rumah tertunggu-tunggu sampai tempat ni , tak tidur taw tunggu sampai .. Die dah besar dah start tahu , kalau adik tu tak tahu ape-ape lagi .. 

Kami sekejap je kat sini , dalam setengah jam gitu , lepas tu kami singgah makan dekat Medan Ikan Bakar ape ntah namanye . Gambar pon tak amek .. hahaha ... 

Kami makan dekat warung no 3 , sedap ikan bakar die murah pon murah ... Pari Ikan Bakar sambal , caru ikan bakar sambal , telur dadar kosong , nasi 3 , kangkung belacan , jus oren , carrot susu , teh o ais , ais kosong semua sekali RM 30 sahaja ... Kangkung tu makcik tu bagi free sebab kami dah siap makan kangkung tu baru sampai :) , so makcik tu kate kesilapan mereka so die bagi free jek .. Allah .. semoga murah rezeki makcik sekeluarga dan semoga business makcik berjaya selamanya ... Kami sampai ke medan ni pon ikut sign board coklat (kira memang tempat pelancongan la kan) .. 

Selesai je makan kami bertolak pulang , abang Firhad dah ketiduran kepenatan , adik pulak sampai tol mane ntah baru tidur ... Kami sampai di rumah dalam pukul 9 malam ... JB ke Muar memang jauh yee u olls :) , tapi best jugak lahh sebab dah lama tak jalan jauh .. Oh yaa , sebelum sampai tu hasben konon-kononnye nak makan kambing 40 hari , sekali sampai je tengok ramainye orang beratur , terus tak jadi hasben nak makan .. hohoho .... next time yee hasben :)

Love,

Thursday, 14 September 2017

hang Out dengan Family

Assalamualaikum ...

Nak kongsikan gambar untuk kenang-kenangan :) jangan kecam jangan perli :P


ma abah dan adik-adik sampai dulu , baru kite anak-beranak sampai












ShoppingOn9 : LeeyanaRahman.co

Assalamualaikum ....

Sempena Raya Haji , LeeyanaRahman (LRC) keluarkan baju untuk raya haji , ada 3 keluaran semasa raya haji . berkenan semua tapi amek 1 jek laa .. Hohoho .. Tapi bukan bertujuan untuk Rya Haji untuk saje-saje simpan .. Hahaha


Cantik kan baju lady boss LeeyanaRahman ni pakai .. so kite dah TERbekenan :P , oder dengan PS kite yang selalu amek dengan die @psfaradotbangi try la cari IG die ... frendly sangat . kiteorang ni siap ade group whatsapps . tapi takleh lawan dua orang hantu LRC yang memang minat keluar LRC .. 


Mungkin Ladyboss punya warna special dengan yang die jual .. so kaler die agak terang berderang ... 


Dah selamat sampai dah , memang cantik , kain pon okey same dengan kain yang kite beli dulu LRC bunga-bunga tuh (lupa dah nama die) .. 




Ini kite try pakai . Alhamdulillah memang cantik .  dekat kain memang ade batu batu :) .. memang cantik sangat-sangat .. 

Sape beli kite sep !!!!! ^_^


Love,

Wednesday, 13 September 2017

ShoppingOn9 : Jasmeen Lace Minaz.My

Assalamualaikum ...

Shopping again . kali ni beli barang minaz pulak :P , paw duit hasben .. hahahaha .. Baju ni keluaran masa Raya Aidilfitri , tapi baru kesempatan paw hasben ..




Kite amek saiz M , maka besar gedobot ..




Budak kecik tu sebok main manik dekat baju tu haa .. 




ShoppingOn9 : Poplook.com Part 4


Assalamualaikum ...


Nak raya Haji arituh kan Poplook ade buat sale untuk baju time Raya Puasa , sale 30% setiap pakaian masa raya puasa .

So kite pon terjebak beli , beli pon sebab dah lama #wishlist and then untuk thema majlis sepupu kawen nanti .


haaa .. banyak kan dapat beli ? yang sale skirt jek . baju normal price


PREMIUM Nurul Mermaid Skirt - Light Peach Jackquard RM109 RM 76.30
Nurul Mermaid Skirt - Deep Lavender RM92 RM 64.40
Joevyn Matte Squin Skirt - Bronze RM136 RM 95.20
Francine Blouse - Greyish Purple RM 54
Birdena Corded Lace - Dark Purple RM 109


Birdena Corded Lace Dark Purple + Nurul Mermaid Skirt Deep Lavender



PREMIUM Nurul Mermaid Skirt-
Light Peach Jackquard

(kaler die tak berapa nampak sangat , tapi kain ni sangat sedap pakai)




Yang ni wishlist sangat-sangat ,
so ape lagi grab laa . hoho


Joevyn Matte Squin Skirt- Bronze

ni kainnye .. dalam gambar lain dengan camera kite nampak lain sangat


FRANCINE BLOUSE - GREYISH PURPLE

Sebenarnyee beli baju lace tu sebabnye untuk wedding kazen kite bulan 11 nanti , thema die kaler purple . so kite pon beli yang tu sebab dah berkenan and then senang ade zip depan nak menyusu Farhaan ... Pastu baju Birdena Corded Lace Dark Purple tuh takyah gosong and ala-ala kebaya yang memang kite tengah carik ..

Winnie The Pooh Glitter